Festival Rocks&Stars @ Cave Romane – ljeto 2019.

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturni podij na otvorenom, središte je kvalitetnih kulturno-zabavnih programa Medulinske rivijere koji ugošćava ponajbolja imena iz svijeta umjetnosti. Održava se ljeti u atraktivnom prostoru starog rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu iz kojeg su iznjedrene jedne od najljepših zidina Europe, Pulske Arene.

Posjet Vinkuranu, posjet je i mističnoj Medulinskoj rivijeri koja iz godinu u godinu nadahnjuje brojne posjetitelje i ljubitelje životnog hedonizma. Raskošna prirodna scenografija rimskog kamenoloma savršeno se nadopunjuje s vrhunskim izvedbama vrsnih umjetnika i ostavlja publiku bez daha i čini doživljaj jedinstvenim i neponovljivim. Senzacionalno, moćno, inspirativno… – samo su djelići impresija oduševljenih posjetitelja. 

Program za ljetnu sezonu 2019. započet će 29.6. sa spektakularnim koncertom, četiri moćna glasa Đanija Stipaničeva, Filipa Hozjaka, Vladimira Garića i Marka Pecotića udružena pod imenom  4 Tenora.  Jedinstvena glazbena atrakcija profinjenog izričaja osnažena misterioznom scenografijom kamenoloma bit će prava senzacija. Publiku će oduševiti s arijama, kanconama i evergreenima, kao i jedinstvenim interpretacijama domaćih hitova.

Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka već 7.7. upriličit će maestralnu izvedbu jedne od najvećih opera svih vremena, i to, Verdijevu operu Trubadur (Il trovatore). Operu redateljski potpisuje Robert Bošković, a opernim ansamblom i orkestrom ravnat će maestro Filip Pavišić. 

12.07. rezerviran je za Gibonnija, najpopularnijeg pjevača domaće glazbene scene s gotovo tri desetljeća karijere.  Briljantan autor, izniman pjesnik, ali prije svega čovik i muzičar koji ostavlja u glazbi autentičan pečat i potpis. Izvest će svoje legendarne pjesme, fenomenalne kombinacije popa i rocka sa zrnom osebujnog mediteranskog kolorita.

Vrhunac ljetne sezone proslavit ćemo s jedinstvenim nastupom Umberta Tozzia koji će nastupiti nakon dugo vremena na Jadranskoj obali. Mega popularan pop glazbenik i skladatelj koji je tijekom svoje dugogodišnje karijere prodao albume u više od 70 milijuna primjeraka nastupit će u Vinkuranu 8.8. i publiku oduševiti s  hitovima Gente di mare, Gloria, Tu, Ti Amo…

Josipa Lisac, kraljica umjetničkog izričaja, veličanstvenih vokalnih sposobnosti i nesvakidašnje ekscentrično scenske pojavnosti, nastupit će na dostojnoj joj pozornici Cave Romane 17.8. Spektakl koji se ne propušta bit će prava ljetna poslastica za sve ljubitelje jedinstvenog doživljaja i ultra atraktivne glazbeno-scenske ekspresije.